lauantai 28. heinäkuuta 2012

Nappitakki

Mikähän tämän vaatteen oikea nimi on, neuletakista ei voi puhua kun se ei ole neulottu, vaan ihan ommeltu trikoosta.

Halusin kokeilla hupparikaavaa itselleni ja tarve tällaiselle tuli kun lempparineuletakkini katosi mystisesti. Eikä neulomalla olisi tähän hätään valmista tullut :-)
 


Pieni tasku avaimia tms varten


Kangas: Ohutta trikoota Eurokankaan palalaarista, napit Oulun Ompelutalosta
Kaava: Saturday Chilling, Ottobre 5/2011
Kaavamuutokset: Pari senttiä pituutta lisää, huppu pois ja pääntien avarrus, vetskarin tilalle nappilista ja napit.

Tämä on kyllä hyvä kaava, takakappale tulee kahdesta osasta, jolloin istuu selästäkin hyvin. Uskallan siis tehdä taikametsästä itselleni hupparin tällä kaavalla.
Ei tullut mitään parasta työtäni tästä, mutta käyttöön tulee kuitenkin, ainakin tuohon pihalle, niin kuin olin suunnitellutkin.

Ja mikä parasta, taas tuli opittua uutta:


- Napinlävet kuuluisi kai laittaa pystypäin. Tämä tuli nyt opittua kantapään kautta kun mietin ja mietin miten päin ne tulisi ja sitten katsoin mallia yhdestä neuletakista jossa ne oli näin poikittain. Vaan nyt kun on isommat napit ja isommat napinlävet, niin napitpa vaeltaa tuolla lävissä niin että nappirivi näyttää kierolta (näkyy toisessa kuvassa hyvin).
-Taskunsuulle kunnolla tukikangasta. Laitoin kyllä tukikankaan, mutta en ilmeisesti tarpeeksi napakkaa kun taskunsuu näyttää jo sovittelun jälkeen lörpähtävän.

Sitten, Royal-tuotteelta tuli tilattua salainen paketti kun se kerran kohdalleni sattui niin eihän sitä voinut vastustaa! Ja olen kyllä tyytyväinen, kaikki kankaat sellaisia että varmasti pääsevät käyttöön.
Vasemmalla ylhäällä joukossa-puuvillaa, musta joustis, vihreä resori ja loput trikoota. Ihana harmaa taikametsä, jota olen miettinyt tilaisinko ja nytpä sitä tulikin tässä ja vieläpä ihan reilu pätkä :-)
Värit näyttää olevan kuvassa vähän hailakammat kuin livenä.


keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Uniikkia

Kyllähän itsetehdyt vaatteet ovat aina uniikkeja, mutta nämä Erityisen Uniikkeja. Kangas (Taikametsä nimeltään) on teetetty Facebookin Ompeluelämää -ryhmän toimesta. Äänestämällä päätettiin ensin laadusta (joustis) ja kuosikilpailulla sitten kuosia usemmassa vaiheessa ja lopuksi vielä väriä. Loppujen lopuksi kangasta teetettiin 600m, innokkaita ostajia oli niin paljon, ettei kaikki halukkaat tainneet edes saada (minä olin tietenkin huippunopeaksi verrytellyn napsusormeni kanssa ensimmäisten joukossa ostamassa =) ).

Kiitos tehokkaille järjestäjille (Unikuu ja Nuppulinnatar), kangasta kuskanneille (huikea Sanna joka eräänä perjantai-iltana ajeli lähes 1000km kankaamme tähden!) ja leikanneille. Ja tietysti kuosin suunnittelijalle eli Leenalle

Ihana ihana kangas, josta ensin tein hupparin pojalle ja singoallan tytölle. Vielä riittäisi minunkin vaatteeseen, mutta mietin vielä olisiko se huppari vai tunika.









Kaava: Kokeshi Doll, Ottobre 3/2012
Koko: 92cm
Kaavamuutokset: Etukappaleesta 6cm, takakappaleesta 2cm taitteelta pois (eli yht 16cm kavennus leveydestä) ja hihasta 3cm leveydestä pois.



Kaava: Autumn Forest -huppari, Ottobre 4/2012
Koko: B122cm
Kaavamuutokset: Helmaan resori, 4cm pituutta lisää.

Tämä oli tosiaan se hoikan mitoituksen huppari, ja on hyvän mallinen ja kokoinen meidän pojalle. Tuo tähti vetoketjulistan alla on paikka, leikkelin halkion pohjan liian leveäksi niin reikähän sinne jäi :(
Vain huppu on vuoritettu, mustaa tähteä, vaihtareilta meille kotiutunutta.

P.S Taikametsää saa muuten harmaana jerseynä Käpyseltä

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Vielä yksi Hoops ja rimpsuhame

Viimeinen suikale ihanaa Ikasyrin kukkajerseytä tuli nyt käytettyä, vielä yksi Hoops siis ja sille kaveriksi rimpsuhame.

On oikein rimpsessaista nyt prinsessalle; kukkia, pussihihaa, rimpsua ja rusettia :-)

Kangas: Kukkajersey Ikasyr; Vaaleanpunainen trikoo Royal-tuote ja resori Sampsukka
Kaava: Hoops, Ottobre 3/2012
Koko: 104cm (todellinen noin 92cm)
Kaavamuutokset: Pääntietä pienemmäksi, hihansuihin leveämmät resorit

Hoopsin tein samoin muutoksin kuin edellisenkin paitsi nyt unohdin leikata pääntietä pienemmäksi joten siksi nyt tuo leveämpi resori pääntiellä kanttauksen sijaan.

Paita tarvitsi tietenkin myös hameen kaveriksi. Pelkkä ruskea kaipasi jotain piristystä, joten laitoin tuollaisen pienen pinkin rusetin helmaan.
Hame leikelty ilman kaavaa collegepalasesta eli tähän settiin sain hyvin hyödynnettyä noita pienempiä jämäpaloja! Kukkaa ei ihan riittänyt tarpeeksi pituuteen, joten lisäsin vielä tuon suikaleen helmaan.

Sovituskuvia yritin ottaa tuossa vaivihkaa, tytöllä oli muut hommat mielessä kuin poseeraaminen :-)





tiistai 17. heinäkuuta 2012

Uusia lempivaatteita!

Nämä tunikat ei esittelyjä kaivanne ;-)

Jos joku lukijoista on kuitenkin onnistunut ohittamaan tämän kesän ompeluvillityksen, vai voisiko puhua jo joukkohysteriasta, kerrottakoon että tämä on Tissitunika, alias Tissis, eli me&i:n chic wallpaper dress -mekosta piirretyllä kaavalla tehty.

Mustavalkokukallinen oli säätöversio, kaavoissa oli jonkinverran muokkaamista ja piti purkaakkin monta kertaa. Helmaan kokeilin rullapäärmettä saumurilla, hyvin onnistui! (Ja Amoriinista on tämä viskoosi(?)trikoo)

Royal-tuotteen Retrokukasta tein sitten kaitaleettoman version, siinä takakappale yhtenäinen.

Nyt kun kaava on muokattu sopivaksi, näitä tekisi mieli tehdä vaikka miten monta, ja nopsaa tulee! Montakohan tunikaa voi tehdä samalla kaavalla ;)





Ja ai että on tyylikkäästi kuvattu eteisen hämyssä peilin kautta, ja vielä vinoon ;-)

Lopuksi vielä meidän 5v-Angry Birds-fanin synttärikakku. Possut marsipaania, täältä löytyi hyvä ohje näiden tekoon.


Tämä äiti hihitteli itsekseen tätä tehdessä, onhan nuo possut aivan ihania :D

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Voihan Katariina

Mekkotehdas jatkuu...
Nyt vuorossa Katariina. Aivan ihana malli tämäkin!


Kangas: Amoriinista
Kaava: Mekkotehdas-kirjan Katariina
Koko: 86/92




Tältä se siis näytti vielä aamulla.
Ja tältä aamupäivän käytön jälkeen:



Tahroista ei niinkään välitetä, mutta tyttö vähän kokeili saksia... Jep, siinä on nyt sitten REIKÄ.
Ideoita mekon pelastamiseksi otetaan ilolla vastaan! Tasku kenties?


Muoks 2.8.2012: Kiitos kaikki ihanaiset vinkeistä! Katariina on paikattu ja jälleen käytössä. Perhonenhan siellä helmassa nyt liitelee :-)



perjantai 6. heinäkuuta 2012

Numeroita ja Blossomin leikkelyä

Kesäisempää settiä vielä! Tai no ei ainakaan näillä korkeuksilla ole tarvinnut kesäisempää vaatetta kuin vasta tällä viikolla, joten vielä ehtii hyvin käyttöön nämäkin.

Pojalle numeropaitaa ja capria. Idea tähän tuli vanhasta paidasta jonka poika aina valitsee kaapista. Aivan kamala, vanha, kulunut ja kulahtanut paita jos minulta kysytään (Vaan useimmitenhan ei kysytä.) Minä sitten kysymään että mikä siinä paidassa on niin ihanaa, poika vastaa: "Numero"
Numeroksi valikoitui viisi ajankohtaisuutensa vuoksi; Poika täytti 5v eilen.




Kangas: Raitatrikoo Hilcon Campania & lime joustis, molemmat Fabriinasta
Kaava: Let It Be lyhythihaisena, Ottobre 6/2010; Saimit lyhyemmillä lahkeilla, Ottobre 1/2009
 Koko: Paidan leveys koosta 116cm ja pituus 128cm, housut 122cm


Jo melkein vuosi sitten Metsolasta ostettu Blossom-joustis on odotellut kaapissa, ensin en osannut päättää mihin sen raskisi käyttää, sitten se alkoi jotenkin ärsyttämään koko kangas (vai se etten saanut siitä mitään tehtyä). Joka kerta kangaskaapin avattuani se sieltä hyppäsi silmille.
Nyt otin sitten sakset ja leikkasin, koko metrin kerralla, vapaalla kädellä.

Tuli liivimekko, poikkileikkaus ja vähän poimutusta rinnan alla ja kuminauhalla pussitettu helma.



Ja tuli hame itselle ja tytölle.
 

Jo helpotti Blossom-ahdistus ja kivoja vaatteita tuli, vaikka vapaalla kädellä leikkelin :-)