maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kesän juhliin

Kolmen viikon blogihiljaisuus päättyy nyt kun esittelen ompelukurssilla itselleni tekemät kesäjuhlavaatteet!
Osallistuin siis intensiiviselle ompelukurssille, kahden viikon aikana 8x4h ompelua. Kiva kurssi, ammattitaitoinen opettaja ja kaikki tuli tehtyä viimeisen päälle. On neulattu ja harsittu, soviteltu ja muokattu, varmaan enemmän kuin tähän mennessä yhteensä ;)
Ja opittu, Paljon.

Tämä oli ehdottomasti suurin ompeluprojektini tähän mennessä. Vaikka asussa ei ole oikeastaan mitään muotolaskoksia kummempia yksityiskohtia, aikaa tähän on käytetty lukemattomia (vai laskemattomia) tunteja kaikkine harsimisineen ym.


Sekä mekossa että bolerossa on tehty vuoriin muotokaitaleet miehustakankaasta ja loput on Venezia-vuorikangasta. Ja yhtään ommelta ei muuten ole näkyvillä koko asussa, helma ja hihansuut on huomaamattomasti käsin ommeltu.


Boleron hihat istutettiin sovituksessa paikoilleen ja eron kyllä huomaa!
(Ainoastaan loppusilityksessä olisi toivomisen varaa...)Kaavoihin tarvitsi lopulta tehdä aika vähän muutoksia, mekon pääntietä on pienennetty ja helmaa pidennetty, boleron kaavaa muokattiin olan, kädentien ja hihan osalta sopivammaksi.
Niin ja kieroa varttani on korjailtu nostamalla oikeaa olkaa puoli senttiä, tämä huomio lähinnä itseäni varten muistiin =)

Kankaat: Eurokankaasta
Kaavat: Mekko: Moda 2/2011, Bolero: SK 1/2011


Lisäksi ehdin aloittaa farkkucapreja, mitkä on vielä vähän kesken.

Ja vielä muutamia pikkujuttuja, mitkä on jääneet postaamatta:
Ompelukurssille pussukka neulatyynyä, mittanauhaa ym. tarvikkeita varten tällä ohjeella


Muutama lippis Mikunlokin ohjeella:
4 kommenttia:

  1. Upea mekko! istuu täydellisesti!

    VastaaPoista
  2. Siis todella hienot juhlavaatteet! Mäkin meinasin ilmottautua kyseiselle kurssille, mutta ei onnistunut aikataulutus. Nyt harmittaa, kun näin sinun saavutukset. :D

    VastaaPoista