keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Ufoja - jatkuu...

Sitten ne itselle tulevat keskeneräiset jotka on nyt ahkeroitu valmiiksi:

Pussihelmatunika


Kangas: Löytö-Palan palalaarista
Kaava: Violet Rose, Ottobre 5/2011, hihat Patchwork, Ottobre 5/2012
Kaavamuutokset: Helmaan kaitale
 
Tässä vielä tuota rypytystä, mitä on etu-ja takakappaleella:


Sitten kokeilu peruspaitakaavaksi, tämä on hyvä kaava eikä vaatinut paljon muokkaamista.
Ihan ei riittänyt kangas noin pitkiin hihoihin kuin kaavassa on. Jätin sitten kokeeksi kääntämättä ja huolittelematta nuo hihansuut, katsotaan miten käyttäytyy, saahan ne sitten käännettyä jos alkaa rullautuminen häiritsemään.


Kangas: Eurokankaan palalaarista
Kaava: Patchwork, Ottobre 5/2012
Kaavamuutokset: Hihoihin ylös pari senttiä leveyttä lisää. Helmaan pari senttiä pituutta lisää.

Sitten Cool Grey-kokeilu. Tämän aloitin heti lehden ilmestyttyä (ööö..olikohan elokuussa?) Ihan joo kiva kaava, sama kuin edellisessä, vain etukappale on eri. Joku tuossa on kuitenkin pielessä minun mielestä. Rypytys kuuluisi ehkä hieman alemmas? Ja oli kyllä kettumainen tehdä, tässä nyt tehty pieniä laskoksia, mutta kokeilen kyllä rypyttää framilonilla jos vielä toisen teen. Muutenkaan tämä ei nyt oikein tyydytä, tuo rypytyksen päällä oleva kaitale on sellainen aseteltava, menee mutkille ja vinoon kun vähän liikkuu. Ja kangaskaan ei ole mikään lemppari, olen kai saanut joskus yliannostuksen sinistä.


Kangas: Löytö-Palan palalaarista
Kaava: Cool Grey, Ottobre 5/2012
Kaavamuutokset: Hihat vähän lyhyemmät jotta sain kankaan riittämään. Hihoissa ylhäällä pari senttiä lisää leveyttä.

Ja vielä pari pipoa jämäpaloista,
Toinen ihan peruspipo kaksinkertaisena ja toinen Baggy Look -ruttupipo, Ottobre 4/2012


Nyt ommeltavia on keskeneräisinä vain villakangastakki, joka on minun päätyö ompelukurssilla sekä pojan farkut, jotka kulkevat mukana kurssilla ja niitä teen jos sattuu aikaa olemaan.
Ja sitten ne neuleet...

6 kommenttia:

 1. Kivoja! Taas yksi hieno paita cool grey -kaavalla. Voi kun raaskisi ostaa tuota trikoota kerralla niin paljon, että riittäisi itselle. Yleensä vaan mahdollisimman vähän ostan kangasta kerralla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Harvoin minullakaan tulee ostettua niin paljon että noinkin pitkähihaisen saisi tehtyä itselle. Näitä ei-niin-mieluisia-kankaita tulee sitten halvalla hamstrattua palalaarista juurikin näitä kokeiluja varten =)

   Poista
 2. Voi kuinka kivoja vaatteita. etenkin pussihelmatunika oli superonnistunut.

  VastaaPoista
 3. Sun pussihelmatunika on aivan ihana! Ostin kangasta sellaisen tekemiseen itselleni. Voisitko antaa vinkkejä? En ole yhtään paitaa itselleni ommellut, tämä olisi ensimmäinen. Voisikohan tehdä ilman tuota eturypytystä kun mun kangas on kuviollinen. Onko resori tuolla helmassa? Haluaisin jo ommella, kunpa vaan osaisin. Kaavamuutoksiahan en osaa tehdä. Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =) Tuollaisen pussihelmaisen tunikanhan voi tehdä periaatteessa mistä vain paitakaavasta jos ei halua tuota poikkileikkausta ja rypytystä mitkä tuossa mallissa on. Katsoo vain että helmaan tulee niin paljon leveyttä (ja pituutta riittävästi) että se pussittaa ja sitten napakka kaitale.
   Mun tunikassa helmassa on tuota paitakangasta, resorihan käy yhtä hyvin. Resori voisi olla helpompi ommeltava, minulla tuo kaitale oli niin napakka, että sen saumurointi/venyttely oli aika työlästä.
   Ompeluiloa =) Omien vaatteiden tekemiseenkin jää koukkuun kun vauhtiin pääsee ;)

   Poista