maanantai 12. maaliskuuta 2012

On The Road Again

Eli kesälökärit pojalle. Kyllä vain, kesäjuttuja pitää jo alkaa ompelemaan, kokemuksesta tiedän että kesää kohti ompelukset vähenee.
 
Kangas: Eurokankaan palalaarin farkkua 
Kaava: On The Road Again, Ottobre 3/2011
Koko:116cm
Kaavamuutokset: Leikkaus etulahkeeseen, leveydestä vähän pois, reisitaskut pois ja takataskut tilalle, vyötärölle resori
Tämä on leveä malli, tällainen kunnon lökäri. Vyötärölle laitoin ensin sen normaalin kaitaleen ja kuminauhan sisään, mutta sopivan lyhyen kuminauhan pujotettuani vyötärölle tuli todella paljon ryppyä eikä varmaan olisi tuntunut kivalta päällä, joten vaihdoin sitten resoriin. Ja ne resorivyötäröthän meillä on todettukkin toimivimmiksi.
Kangasta oli sen verran vähän jäljellä, että etulahkeen tein sitten kahdesta osasta, leikkaus on tuollainen kaareva, risareunoilla, muutaman pesun jälkeen paremman näköinen kun kunnolla rispaantuu.
Etulahkeen yläosa jäi jotenkin orvon näköiseksi, (etutaskuja olisi kaivannut?) niinpä lisäsin valmiisiin housuihin vielä tuon tähden, samanlaisilla risareunoilla.


Ja takataskut. En ole noita kaarevareunaisia ennen saanut onnistumaan. Nyt tein kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti (ennen olen ehkä oikonut vähän liikaa, saaden aikaan enemmän ja vähemmän kulmikkaita kaarteita), ompelin syötöslangat kaarteisiin, kiristin ja silitin pahvikaavan avulla huolella. Sitten ne olikin helppo tikata paikoilleen.

Ihan mielenkiinnosta sitten vertasin viime syksynä samasta kankaasta ompelemiini farkkuihin, väriero on aika huima. Tuosta polven kohdalta jo lähes valkoinen. Äkkiä ne kuluu pojan käytöllä :-)2 kommenttia: