perjantai 2. maaliskuuta 2012

Violet Rose -tunika

Violet Rose -kaavaa lähdin muokkaamaan toisista paidoista mittoen, yläosa ja hihat alkuperäiset, helmaosia muokkasin reilusti. Kangas on jotain ohuen ohutta viskoositrikoota, jota oli todella vaikea ommella. Varmaan haastavin ommeltava tähän astisista, kieli keskellä suuta ompelin ja nuppineuloja käytin paljon. Rypytykset tein ensimmäistä kertaa saumurilla ja näin tulen tekemään jatkossakin. Helmaa kavensin ehkä liiankin reilusti, mahan kohdalla olisi saanut olla pari senttiä lisää niin pääsisi laskeutumaan kauniimmin. Vai pitäisikö mahani ympäryksen olla pari senttiä vähemmän...? =D
Itselaukaisimella kun ottaa kuvia sitä niin kiireessä yrittää asettua että aina jää joku kohta ryttyyn tai vinoon vaikka miten yrittää olla suorassa.

Kangas: Eurokankaan palalaarista
Kaava: Violet Rose, Ottobre 5/2011
Koko: 38
Kaavamuutokset: Takahelmasta rypytykset pois, etu- ja takahelmaa kavennettu ja pidennetty 


Vähän kuin loppukevennyksenä ihan vaan huvin vuoksi virkattu pöllö (tai pööpö kuten meillä lapset sanoo), ihana kamala, näyttää kuin lapsi olisi tehnyt tämän :-) 
 Malli: Virkattu pöllö, Novita kevät 2012
Lanka: Novita Miami
Kulutus: 116g
Virkkuukoukku: 3mm

 

5 kommenttia:

 1. Juuri piirtelin saman kaavan. Pitänee siis laittaa testiin. Itekin meinasin takahelasta jättää rypytykset pois.

  VastaaPoista
 2. Ihana! Just surffailin ottobren sivuilla ja kattelin niiden lehtiä ja juurikin tätä mallia. Taidanpa poiketa kirjaastossa tänä viikonloppuna =) Tosi kaunis!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, ilahduttavia kommentteja :-)

  VastaaPoista
 4. Ihana tunika!! :) ja söpö on myös tuo pöllö!

  VastaaPoista