maanantai 17. syyskuuta 2012

Pikkujuttuja

Tapahtuipa pari viikkoa sitten, että meidän neiti 2v1kk päätti että ei halua enää vaippoja, vaan pikkarit ne olla pitää. Ja niin loppui meidän perheen vaippajätteen tuottaminen :-)
En olisi ikinä uskonut, että kuivaksi oppiminen voi käydä näin helposti! Tai ei ainakaan esikoisen kohdalla käynyt. Muutamat alushousut mitä meillä oli, olivatkin malliltaan sellaisia, että puoli pyllyä vilkatti paljaana eli pikapikaa piti alkaa urakoimaan paremman mallisia.

Hipsterseistä lähdin liikkeelle, uskoisin olevan hyvä malli neitille, jolla on reisiä ja pyllyä. Ja hyväksi todettiinkin, istuvat täydellisesti puristamatta mistään ja suht korkea malli pysyy hyvin päällä. Sovituskuvia alusvaatteista en kuitenkaan periaatteesta laita tänne.


Kaava: Dumbo Hipstersit, Ottobre 6/2010
Koko: 92cm

Kokeeksi tein myös muutamat "perinteisen" malliset:


Kaava: SK 2/2005
Koko: 92cm
Kaavamuutokset: Takakappaletta vähän isommaksi jalantien kohdalta

Näissä piti vähän purkaa, kun ensin tein niin että laitoin jalanteiden kuminauhat vähän venyttäen ja puristi sitten jalassa. Nyt ne on aikalailla jalanteiden mittaiset. Toki kuminauhan laadulla on tässä suuri merkitys, tuo käyttämäni valkoinen oli aika jämäkkää ja kovaa. Eli vinkatkaapa joku jos tiedätte nettikaupan (tai livekaupan Oulussa) mistä saa ihanan pehmeää, kuitenkin muotonsa pitävää, alushousukuminauhaa missä on tuo koristereuna.

Ja muutama muu pikkujuttu vielä tähän samaan.
Peruspipo miehelle:
Putkihuivi, puffi vaimikäsenytonkaannimeltään, pojalle ja itselle:
Tuo ruskea kaksinkerroin siis kuvassa, kangas kierrätetty paidasta, musta tähti vaihtareilta.
Ja tällehän on tosi monta käyttötapaa, kaulurina, kypärälakkina, pantana, pipona monella eri tavalla... Itse käytän lähinnä leipomisessa, hiukset pysyy varmasti piilossa.
Reunoille en tehnyt mitään, trikoon ei pitäisi purkaantua, rullautuu vain.


3 kommenttia:

 1. Nätti kumpparireunus siksakkipikkareissa! Itse tilasin viimeksi Kangastukusta ja se mitä tuli oli pehmeämpää kuin aiemmin kokeiltu peruskaupan Prymin kumppari.
  Kiva putkihuivi, voisinpa tytölle käydä myös hiuspantana, kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 2. Vau mitä pikkareita :) Ja ihan hyvä ettet laittanut sovituskuvaa niistä tänne, kun netissä liikku ties mitä epäilyttäviä tyyppejä. Itsekin pitäisi varmaan tehdä tuollainen tuubihuivi, olis varmaan aika kätevä ratsastuskypärän alla.. :)

  VastaaPoista
 3. Ihania pöksyjä! Mun pitäs kans tehdä tytölle sekä kaverin muksulle.
  Jotenkin sellainen musitikuva että nappikikassa olis ko. kuminauhaa, mut en mene varmaks vannomaan.

  VastaaPoista