lauantai 29. syyskuuta 2012

Pupu pöksyssä

...Sekä muutamat muut housut, kaikki tehty sillä periaatteella, että kävisi monen puseron kanssa.

Applikoidut housut:
Kangas: Musta joustofrotee Royal-tuotteelta, keltainen velour Jofotexilta
Kaava: Saimi, Ottobre 1/2009
Koko: 92 (98)cm
Kaavamuutokset: 92-kaavan leveys, pituutta 5 cm lisää lahkeisiin

Raitahousut:
Kangas: Velouria Jofotexilta
Kaava: ööö
Koko: 92(98)cm

Raitahousuihin kokeilin uutta kaavaa (Saimi on mun lemppari, mutta pitäisi saada yhtä hyvä sivusaumallinen malli), City Mouse (Ottobre 4/2011). Leikkasin lahkeiden ulkosivut ilman saumanvaroja sekä leventäen lahkeensuita niin että polvesta alaspäin olisivat suorat, ja pituutta lisäten, jotta saa kuminauhan lahkeensuuhun. Mutta housut olivat ylhäältä ja reisistä aivan järkyttävän leveät :-/
Purin sitten kaikki muut saumat paitsi lahkeiden ulkosivut ja mallailin Saimi-kaavalla uuden muodon housuille, leveydestä lähti siis aika paljon ylhäältä ja alkuperäisestä kaavasta ei ole mitään jäljellä. Mutta nyt ne istuu paremmin :-)

Jofon velourit oli muuten tosi hyvän oloisia, pehmeitä ja tuo keltaisen sävy oli aivan täydellinen, lämpimän keltainen. Alakuvassa näyttää aika kirkkaalta, oikeampi, murretumpi sävy näkyy yläkuvissa.


Applikoinnit helppoja, yksinkertaisia, pieniä piristeitä perushousuihin.
Kertokaapas muut minkälaisilla saksilla leikkaatte applikoinnit? Mulla homma tökkää ekana jo siihen etten saa pieniä kaarevia muotoja leikattua hyvin millään meidän saksilla!
5 kommenttia:

  1. Oivoi miten IHANIA housuja! Niin kauniita,niin söpöjä!
    Minulla tulee tosi harvoin tehtyä housuja, ja aina vaan tarpeeseen. Siksi koska ne on tylsiä,eikä ne inspiroi, mutta tälläiset housut ovat kyllä niin niin söpöjä että ehkäpä kokeilen housuihin applikoimista. :)
    Aina vaan tulee ajateltua ettei ne sit käy kun jonkun vaatteen kanssa,mutta toi kukka esiim käy varmasti vaikka minkä kanssa! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja housuja! Mäkin sain just ommeltua elämäni ensimmäiset Saimit ja kiva kaava olikin. :)

    VastaaPoista