tiistai 12. maaliskuuta 2013

Iso pääsiäismuna?

Ehei kun se on tuo mun uus huppari, mutta tuosta kuviosta tulee kyllä niin pääsiäismunat mieleen =)
Tää hupparitakki on sellanen projekti mikä oli jo viime kesänä ToDo-listalla, mutta nyt siis ensi kesää ajatellen olen hyvinkin ajoissa!


Kangas: SikSak-joustis Metsolasta, raitaresorit Pehemiältä
Kaava: Saturday Chilling, Ottobre 5/2011

Taskut, ISOT taskut, on kivat, ne siis ulottuu tuonne helmakäänteeseen saakka.

Huolellisuuspuuska iski ja huppari on ommeltu varmaan kahdeksan kertaa =) Raitojen kohdistelu toi oman hommansa ja sitten halusin hyvin istuvan hupparin. Harsiminen (joka mulla tarkoittaa ompelua pisimmällä tikillä), sovitus, vähän korjausta, harsiminen, sovitus jne. On se itselle sovittelu vaan melkoista hommaa (varsinkin kun selässäkin on sauma), mallinukke helpottaisi kummasti. Tai jos olisin malttanut odottaa talvilomien jälkeen jatkuvaa ompelukurssia, jolloin opettaja olisi yhdellä sovituksella ja neulaamisella saanut luultavasti hupparin istumaan. Mutku eihän sitä malttanu odottaa.

Säätöä riitti myös hupussa, ensin tein musta-valkoraidallisen vuorin siihen, mutta se sai siksakin näyttämään niin tunkkaiselta kun tuossa ei nuo värit ole muutenkaan kirkkaat, valkoinen ei ole puhtaanvalkoinen.
Sitten päätin olla vuorittamatta huppua ollenkaan ja kanttasin vain etureunan, mutta en saanut tarpeeksi siistiksi pääntiesaumaa ja vetoketjun yläpäätä kun yritin sitä nauhaa (mikä siis ohjeessakin on) siihen asentaa. Niinpä purin vielä kerran ja huppu sai keltaisen vuorin. No nyt se on ainakin siisti, voi pitää vetoketjua vähän aukikin ylhäältä.


Lopputulosta alkuperäiseen kaavaan verratessa - alhaalta hiukan levennetty, pituutta lisätty sen verran että sain 65cm vetoketjun sopimaan lyhentämättä, selän saumaa hieman korjailtu, hihoja pidennetty jotta ei pyöräillessäkään nouse hihat liian ylös.Nyt vaan odotellaan sitä kesää ja ilmoja, jolloin tässä hupparissa tarkenee ulkoilla :-)

6 kommenttia:

 1. Hyvän näköinen ja pirteä : )

  Taidan tehdä samalla kaavalle itelle hupparin, mutta jostain kankaasta jota oon jo hamstrannu kaappiin. Vaikka tää kangas ois kyllä kiva : )

  Kukkuu

  VastaaPoista
 2. Kiva ja keväinen/kesäinen huppari! :)

  VastaaPoista
 3. Mahtava kohdistus! Ja kiva huppari :) Itellä odottaa samat kaavat piirrettynä, ei vaan saa aikaiseksi aloittaa. Eikä päätettyä jotta mistä kankaasta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kommentit niin ilahduttavat aina =)

  VastaaPoista
 5. Hieno huppari! Mulla oottaa samalla kaavalla leikattuna kankaat, niin hyvä nähdä miltä näyttää muilla.

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirtsakka huppari! Mulla metsolan keltaiset pallot odottelee samantyylistä projektia (:

  VastaaPoista