lauantai 24. joulukuuta 2011

Pukinkonttiin osa 1


Kummipoikamme tykkää kaivinkoneista ja traktoreista, joten tämän JNY:n työkonekankaan nähtyäni tiesin heti mitä hän saa joululahjaksi.
Harmitti kun tuo kuvio on painettu kankaalle vinoon. Hetken kävi jo mielessä leikkaanko kuvion mukaan, mutta onneksi en kuitenkaan sitä tehnyt vaan ihan kiltisti lankasuoraan leikkelin, ettei ala kiertämään saumat. Lisäksi tähän kankaaseen oli sattunut muitakin virheitä, pitempiä viivoja ja pienempiä nyppyjä oli ympäri kangasta niin, että sain juuri tehtyä tämän 86/92 -kokoisen paidan metrin (!) palasta täysleveää kangasta. No, saa oma poika sitten tuosta pikkuviallisesta osasta paidan.Hoikka poika kun on kyseessä, otin puseron leveyden pienemmästä koosta pienin saumanvaroin ja helman sekä hihojen pituuden isommasta koosta.  

Housuihin olen laittanut vähän kapeamman resorin lahkeensuuhun, kun tykkään että ne lahkeet pysyvät siellä missä pitää eivätkä valu kantapään alle. Omillekin lapsille teen samalla mallilla, pitkät resorit lahkeisiin, saa käyttöikää housuille kun menee ensin käännettynä ja vähän reilu pituuskaan ei haittaa jos lahkeessa on tarpeeksi napakka resori.

Kangas: Työkonetrikoo JNY:ltä, ruskea velour Myllymuksuilta
Kaava: Papana -raglanpaita, Ottobre 4/2010; Saimi-svetarihousut, Ottobre 1/2009
Koko: Paita 86/92cm, housut 92cm

Ja samaan osoitteeseen isosiskolle lähtee paketti nuken vaatteita. Osa näistä (kokeiluversiot) jäi meille ja osa menee lahjaksi.

Kaavat: Liivimekot ja paidat SK 11-12/2003, kestovaipat SK 4/2007, pikkuhousut ja housut Ompelemme nukelle -kirjasta.

Vaippoja piti tehdä aika monta versiota (nepeillä ja tarroilla, kuminauhoilla ja ilman, trikoosta ja flanellista), ennen kuin se hyvä löytyi, ja ihme kyllä, parhaaksi osoittautui venymätön kangas ilman kuminauhoja. Se istui nukelle parhaiten ja on helpoin pukea sille päälle.
Mukavasti näihin saa hyötykäytettyä pienetkin tilkut.
Tämä farkkuliivari on mun suosikki:

Sydän on vaan tikattu suoralla kiinni, reunat rispaantuu pesussa mukavasti. Helmaan käytin yhtä lukuisista koristeompeleista, joita koneestani löytyy, näitä pitäisi käyttää enemmänkin! Kiinnityksenä kam-nepit.

1 kommentti:

  1. Hei, ihastuin noihin tekemiisi nukenvaatteisiin kertaheitolla! ;) Olen suunnitellut tehdä kummityttöni nukelle lisää vaatteita, ja tulin hakemaan googlesta ideoita ja malleja. Just sopivan yksinkertaisia mutta sieviä nuo mallit, suosikkina mullekin toi liivimekko :) Jotenka nyt lähdettävä etsimään noita kaavoja. Toivottavasti en ole haukkaamassa liian iso palaa, olen nimittäin tosi vähän ommellut peruskouluaikojen jälkeen...

    VastaaPoista