tiistai 24. tammikuuta 2012

Kaavalöytö

Viime vuoden tilasin SK-lehteä kokeeksi kun myyjä kehui sen muuttuneen. Koko vuonna tein vain yhden työn, virkatut korit, ko lehdestä. Nyt vasta jälkikäteen olen nähnyt muutamia kivoja kaavoja, jotka siis ovat menneet täysin ohi, mutta kun olen toisten tekeminä nähnyt, olen innostunut itsekin kokeilemaan.
Villakaaos -blogin Taru oli tehnyt tällaisen tunikan, minähän en ollut kyseistä mallia huomannut lehdessä ollenkaan!

Kivan näköinen kaava pääsi kokeiltavaksi pienin muokkauksin; pituudesta otin 10cm pois (ja edelleen pituus on sellainen, että tuo helmakaitale tulee takapuolen alapuolelle), helmakaitaleen tein lyhyempänä, laskokset jätin pääntieltä pois, pääntiekaitaletta en tehnyt ohjeen mukaan, vaan ihan suoran, kaksinkerroin taitettavan kaitaleen. Koko homman pystyi siis surauttamaan saumurilla, eli aika nopea oli tehdä.
Tykkäsin kyllä mallista, tämä on hyvä peruskaava, tulen varmasti käyttämään jatkossakin! Tästähän pystyy muokkaamaan vaikka minkälaista puseroa/tunikaa.

Kangas: Trikoo Eurokankaan palalaarista
Kaava: tunika, SK 09/2011
Koko: 38

4 kommenttia:

 1. Kivan mallinen! Pitää itsekkin kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Mikähän noissa SK:n kaavoissa onkin, tai itseasiassa koko lehdessä, kun siitä ei mitään löydä, eikä mikään näytä kivalta. Vasta sitten, kun joku muu on tehnyt lehdestä jotakin, huomaa, että sehän on tosi kivan näköinen! Kuten tämäkin :)

  VastaaPoista
 3. tosi kivan näköinen, täytynee mennä penkomaan äidin lehtikoria... ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Mä oon jo paljon eri versioita tästä pyöritelly mielessäni; lyhythihaista, erilaisia päänteitä ja ihan peruspaitaakin. Jostain vielä aikaa tähän kaikkeen sais...;)

  VastaaPoista