lauantai 7. tammikuuta 2012

Päiväpeitot lapsille

Jo syksyllä Ikean reissulla tarttui mukaan nämä kankaat, mutta ne jäivät kaappiin odottamaan valmistumista päiväpeitoiksi. Joulun alla pikkuneitimme 1v4kk päätti kiivetä pinnasängystä pois, joten siirsimme hänetkin kerrossänkyyn, joka hankittiin jo syksyllä, tätä tapahtumaa odotellessa. Isompi on nukkunut jo yläpetillä jonkin aikaa. Nyt siis kun kerrossänky saatiin kokonaan käyttöön ja pinnasänkykin purettua lasten huoneesta pois, sain intoa ommella nämä päiväpeitot.

Minä täällä alhaalla...


...ja ylhäällä!


Ja kuvissa siis se neiti, jota ei yleensä saa kuviin millään, siellä se pyöri sängyissä, yrittäessäni kuvata, nyt sitten koko ajan kun ei olisi tarvinnut... Tuo alasängyn laitahan on sitten ihan eriparia muutes, se saa siinä nyt varmistaa ettei tyttö tipahda unissaan. Ja portaistahan meidän piti tehdä irrotettavat, kun tuo rämäpää kiipeää sinnekkin hetkessä ja tuskin osaa tulla hallitusti alas.

Kankaat on tosiaan Ikeasta, taustatikki Eurokankaasta, näkyy vähän tässä:Ja värithän meni sitten niin, että pojalle punainen ja tytölle vihreä. Olin ajatellut kyllä toisinpäin, mutta tyylitietoinen nelivuotiaamme ilmoitti topakasti, että tuo punainen on sitten minulle. Ok siis, onneksi tyttö ei vielä osaa näistä asioista sanoa juuta eikä jaata :-)

2 kommenttia:

  1. Hei,
    en ole itse mikään käsityöihminen ja siksi kysyisinkin neuvoa sinulta....eli minullakin odottaa Eurokankaan taustatikki ja puuvillakangas päiväpeittojen tekemistä lastenhuoneeseen. Miten teit reunan/yhdistit kankaat?

    Sanna

    VastaaPoista
  2. Hei, leikkasin taustatikkikankaan halutun päiväpeiton kokoiseksi ja puuvillakankaan joka sivulta noin 5cm isommaksi, sitten kaksitaitteinen päärme puuvillakankaaseen, noin 1 cm taite ja 4 cm taite, se taustatikki jää sinne päärmeen alle ja sitten vain ompelu läheltä päärmeen reunaa.

    VastaaPoista