perjantai 20. tammikuuta 2012

Mail Express -tunika

Uusimmassa Ottobressa oli yksi tunikamalli, jota oli kokeiltava. Minusta nuo kirjekuoripääntiet on kivoja, mutta en niitä ole harrastanut, koska ne tahtoo lörpsähtää käytössä. Tässä mallissa ne oli nerokkaasti ommeltu yhteen tuossa etukappaleen puolella, joten pysyy varmasti kuosissaan!
Jostain syystä kaikki alkoi vastustamaan tässä työssä, purkaa sai ihan urakalla, ja miksi nuo taskut on mulle niin vaikeita?! Siksipä tämän teko vei kaikkinensa ehkä viikon (!), välillä piti ottaa vähän etäisyyttä ja jatkaa taas päivän tai parin päästä.
Kaavaan en tehnyt nyt mitään muokkauksia, ilman leveyssaumanvaroja tein. Framilonia en taaskaan laittanut; olen kai aiemminkin jo maininnut (Dreamland), ettei me olla kavereita. Poimutin siis ihan perinteisellä tavalla. Etukappaleen nurjalle, taskun kohdalle laitoin tukikankaan. Ohjeessa sitä ei ollut, mutta en uskaltanut kokeilla poisjättämistä.


Kangas: JNY:n ruskea tähtitrikoo
Kaava: Mail Express -tunika, Ottobre 1/2012
Koko: 92cm


Tämä on lähempänä mekko- kuin tunikakokoa meidän neidille, mutta meneepä sitten pitempään!7 kommenttia:

 1. Hieno! Kylläpäs olet ommellut viime aikoina reippaasti. Olisko aihetta suunnitella keväällekkin jotakin käsityöaiheista reissua?

  VastaaPoista
 2. Ihana! Tykkään niin tuosta väriyhdistelmästä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Johku! Valmiit on nyt ollu ompeluksia, neulonut olen kyllä joka päivä/ilta, ajallisesti varmaan enemmänkin kuin ommellut, toivottavasti saan pian valmista silläkin saralla. Ehdottomasti vaan reissua taas mietintään! Olispa tosi kiva juttu :-)

  VastaaPoista
 4. Ja kiitos paaltsi! Ruskea yhdistettynä pinkkiin (tai turkoosiin) on munkin ehdoton suosikki tällä hetkellä.

  VastaaPoista
 5. Ihana setti! Toi kaava kyl näyttää niiiiiin ihanalta että pakko testata =)

  VastaaPoista
 6. Ihanat, sekä laps että asu =) Minkä kokoinen tyttö sulla on? Mietin jos tekisin omalle samalla kaavalla, meil on pian 11-kuinen, mutta kokoa jättiläinen =)

  VastaaPoista
 7. Kiitos, meijän neitillä on nyt pääasiassa 86-koon vaatteet, sekä joitakin 92cm. Leveyssaumanvarathan jätin tuosta pois, eli leveys on 86 ja pituus 92-kokoa. Tämä on kyllä aika leveä malli, seuraavaa saatan kaventaa. Mutta vastaa minusta hyvin kokoaan muuten.

  VastaaPoista