perjantai 30. maaliskuuta 2012

Sydämellistä

Tällä hyväksi havaitulla kaavalla taas tunika, lyhythihaisena nyt ja pienin muutoksin. 

Pääntielle laitoin nyt ihan resoria (ja tein ne kaavan mukaiset laskokset) ja kuten toivoin, se "kokoaa" hieman tuota yläosaa. Lyhyissä hihoissa myös kapeat resorit. Helmakaitaleeseen ei riittänyt kangasta (eikä resoria, miten musta resori voi päästä loppumaan, onneksi Sampsukan paketti odottaa postissa tämän asian korjaamiseksi ;) ) joten se on interlockia. Tein sen mittaisen kaitaleesta minkä uskoin voivani kohtuudella venyttää ja olisi saanut olla napakampi. Katsotaan nyt innostunko vielä korjaamaan lyhyemmäksi (ja ehkä myös kapeammaksi?)
Yläkuvassa käänsin kaitaleen sisään ja kivemmalta minusta näyttää noin!
Alemmassa sitten suorana koko helma.

Kangas: Löytö-Palan palalöytöjä
Kaava: tunika, SK 09/2011
Koko: 38
Kaavamuutokset: Helmaan (alas) hivenen lisää leveyttä, pääntielle resori, lyhyet hihat.

Sydänteema jatkuu myös toppikokeilussa, kaavan piirsin lempitopista lisäten vain reilusti pituutta. Tämä on siis pitkänmallinen, takapuolen alle reilusti.
 
Harjoittelin ensin yksivärisellä trikoolla. Kanttauksissa oli parantamisen varaa; toppi on yläosastaan ihan kurttuinen ja mutkainen tuossa pöydällä, mutta onneksi päällä suoristuu hyvin, ei siis haittaa mitenkään mutta kuvaamaan en viitsi sitä alkaa :-)
 
Ja kanttauksista puheen ollen, teen yleensä resorin nelinkerroin taittamalla. Se on kuitenkin nurjalta niin paljon siistimmän näköinen (vaikka minähän en yleensä nurjalle kurki enää vaatteen valmistuttua). Tähän toppiin tein pitkästä aikaa kolminkertaisena ja onhan se ikävän näköinen nurjalta, mutta helpompi tehdä ja minusta vähän ohuempi sopii hyvin tähän kun kanttaukset tulee lähekkäin tuolla olkaimissa, ei ole niin massiiviset. Varsinkin siinä testiversiossa, joka oli ohuen ohutta trikoota, nelinkertaiset kanttaukset oli aika pullerot.


Kangas: Metsola
Kaava: Oma, piirretty H&M:n topista
Koko:M

3 kommenttia: