maanantai 30. huhtikuuta 2012

Kevätsiivousta ja hyppytikkiä

Kevätsiivoukseenhan kuuluu oleellisesti myös kangaskaapin siivousta, eikö? Ja siitä seuraa sitten ompelua eli siivoukseen liittyy sekin ;) On tilkkuja ja on tilkkuja, pienimmät tilkkulaatikossa ja sitten on niitä pipopaloja, hihapaloja ja mitälie-paloja, joista piti alkaa jalostamaan jotain. Tavoitteena saada kankaat mahtumaan kaappiin.


Aloitin tiskiräteistä, joita ystäväni pyysi minulta lisää. Heille meni näitä joululahjaksi ja hänen miehensä (!)oli erityisen tykästynyt niihin.

Mutta voihan hyppytikki!


Jostain syystä vasen neulalanka ei nappaa yläsiepparilankaa aina. Eikä ongelma ole vain kaarteissa vaan ihan keskellä suoraa kuten kuvassa näkyy. Tein kaikki temput, uudet neulat, langoituksien tarkistus jne ja aina välissä kokeilin (trikoolle), toimii! Rätit paininjalan alle ja aina sama hyppely jatkuu. Vaihdoin bambut toisinpäin, frotee päälle, hyppytikkien määrä väheni ja kun vaihdoin väriä valkoisiin, tadaa! Toimii täysin. Ja palasin välillä pinkkien pariin ja ei toimi :/ Melkoisen naisellisen oikukkaita piirteitä tuossa saumurissa. Vaan olenpa kuullut toisten saumureita jopa niin rantuiksi, että musta trikoo (olikohan interlock) ei kelpaa, noin rasistiseksi minun Berninani ei onneksi ole vielä heittäytynyt.
Nyt testaan vielä toisenmerkkiset neulat kunhan niitä saan ja jos ei ala hypyt katoamaan, on kai se vietävä huoltoon. Olisko niissä ajoituksissa (vai mitä ne on) taas vikaa...

No tällaisia rättejä kuitenkin tuli, vaaleat ystävälle ja pinkit jää meille. Nuo valkoiset pyörylät on hikirannekkeet pojalle. Kova poika hikoilemaan ja liikkumaan niin saapi sitten välillä pyyhkäistä :-)


Ja sitten niihin pipoihin (joihin kyllä niihinkin muutamaan tuli hyppytikkiä :/)
Peruspipoja lapsille, panda ja sydänauto yksinkertaisia ja kirahvi käännettävä, toisellä puolella ruskea tähti.Sitten pandasta neliöpipo, punainen sydän Lucovica -kaavakokeilu (Ottobre 4/2011) ja Pikku Piltin ohjeella pilvi tytölle ja ruiskukka minulleTässä se Lucovica, muokkausta vaatisi tuo kaava, syvyyttä lisää ja lakikaaret alkamaan alempaa ja jyrkemmin, nyt jää tuommoiset tyhjät pussit tuonne ylös.


Ja ruiskukasta sovituskuvaa, ihan kiva, vähän erilainen malli! Näitä tulee varmasti meille lisääkin.


Näyttää päältä siis tältä:
Sitten lisää aikuisten pipoja, yksinkertaisia nekin kaikki, kaksoisneulalla ommeltu käänne paitsi toisessa sydänpipossa kantattu reuna.Minä tykkään että pipo menee reilusti korville ja mies taas matalammasta eli hänelle turkoosi tähti ja varalta tein myös yksivärisen ruskean jos ei tähdet sytytä.Ai niin, yksi pipo vielä ;) Bulldogista korvapipo. Piti tulla pienempään päähän, mutta tein liian ison, joten päätyi omalle pojalle.


Ja ei, ei nää kaikki pipot meille jää sentään, osan annan pois :-)


Kankaat on peräisin:
-Kirahvi: Royal-tuote
-Panda, bulldog ja sydänautot: Ikasyr
-Violetti ja punainen sydän, ruiskukka sekä turkoosi tähti: Metsola
-Ruskea tähti: JNY
-Ananas: Löytö-Pala
-Violetti pilvi: Kangas-Malla
-Bambut: Myllymuksut


Ja niitä mittoja itselleni muistiin:
-Bulldog-neliö: korkeus 18cm, ympärys 49cm.
-Panda-neliö: korkeus 16,5cm, ympärys 42cm, kapenee ylöspäin missä 40cm
-Violetti pilvi: korkeus 20,5cm, ympärys 44,5cm
-Ruiskukka: korkeus 23cm, ympärys 52cm

Noissa peruspipoissa mulla on muuten tasan kaksi kaavaa käytössä, saumanvaroilla pelaamalla niillä tekee 1-vuotiaasta aikuisen kokoon asti.

P.S. Ei ne kankaat vieläkään mahdu sinne kaappiin =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti