keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Singoallaa

Toissapäivänä postilaatikkoon tupsahti uusi Ottobre ja siellähän niitä nyt oli, singoalla-kaavoja, mitä olen kaipaillut. Tai ei vieläkään suoraan Sitä mitä olen kaivannut. Mutta jotain mistä pystyi helposti muokkaamaan tällaisen yksinkertaisen trikooversion.
 
Kangas: Kruunuinterlock Michas Stoffecke
Kaava: Kokeshi Doll, Ottobre 3/2012
Koko: 92cm
Kaavamuutokset: Etukappaleen taitteelta pois 3,5cm (eli 7cm kavennus)

Muokkauksia oli vaikea miettiä, kun hirveän leveältähän tämä kaavana näyttää eikä tuosta pääntien koostakaan oikein osannut arvioida mitään. Katsoin sitten vain, että raglansauman pituus olisi sama kuin aiemmin tekemässäni Dreamland-tunikassa, kavensin etukappaleen samanlevyiseksi kuin takakappale ja loput annoin mennä. Vasta kun kuminauhat oli pujoteltu, näin minkä kokoinen tuli. Ihan hyvä. Leveyttä on aika reilusti, kuten tähän sopiikin. On varmasti mukava asuste kesällä.
Nyt on sitten jotain minkä pohjalta voi seuraavaa muokata :-)
P.S. Miksihän kuvat näyttää nyt tässä niin rakeisilta ja huonoilta. Kun avaan, niin näkyy ihan hyvänä. Toivottavasti blogissa näkyy parempina.
 

17 kommenttia:

 1. Olipas kiva, että sain sulta vinkkejä. Ajattelin tehdä juurikin nuo samat mutokset. Nyt kokeilit ne puolestani!

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Ja ihana kangas (ja mallikin on söpö :) ). Miten otit siis etukappaleen taitteelta pois 3,5 cm? Eli jätitkö takakappaleen erikokoiseksi kuin etukappaleen vai ymmärsinkö ihan väärin? en oikein osaa itse tehdä muutoksia kaavoihin vaikka haluaisinkin. Näyttää tosi sopusuhtaiselta tuo mekko noilla muutoksilla :).
  -Paula

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Eli tuo mallihan on alunperin sellainen, että siinä on niitä laskoksia etu- ja takakappaleella, etukappaleen puolella enemmän ja siksi se etukpl:een kaava on alunperin leveämpi kuin takakpl. Otin siksi siitä keskeltä edestä sen 3,5cm (tai siis yht 7cm) pois, jotta se olisi samanlevyinen takakpl:een kanssa. Eli taitoin vain KE-kohdasta 3,5cm pois kaavasta. Ymmärsikö tästä sepustuksesta mitään? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos selvennyksestä, luulen että ymmärsin :). Ja takakappaleelle et sitten tehnyt mitään? Minä aion kokeilla tätä sinun ohjeillasi, tuo on niin ihanan näköinen mekko juurikin trikoosta.
   -Paula

   Poista
  2. Ja ainiin vielä, millaista kuminauhaa muuten käytit? En ole sitäkään ennen vielä tehnyt, joten täytyy sekin kysyä. :)
   -Paula

   Poista
  3. Takakappaleelle en tosiaan tehnyt mitään. Ja pääntielle leikkaa ne saumanvarat siten että ne levenee kuin peilikuvana raglansaumasta niin saa sen käänteen helposti tehtyä. Ja ihan peruskumpparia, muistaakseni 5mm leveää käytin. Ei muuta kuin ompelemaan, tämä on tosi helppo tehdä :-)

   Poista
  4. Kiitos Tiinu. Katsotaan onnistunko :).
   t Paula

   Poista
  5. Hei! Piirsin tähän eilen kaavat ja haluaisin vielä varmistaa sinulta muutaman asian. Teitkö pääntien ihan "tasaisena", kun kaavassahan oli sellainen halkio siinä pääntiessä? Entäs laitoitko kuminauhat myös hihansuihin? Entä miten teit käänteen kumpparille? Tyttöni ihasteli myös tätä sinun tekemääsi mekkoa ja yritän hänelle nyt väkertää samantyylistä... :).
   -Paula

   Poista
  6. Hei juu ihan siis tasaisena suorana se pääntie, 2cm saumanvaroin leikkasin ja sen kokoinen taite siis käännetään nurjalle ja kaksoisneulalla ompelin (muista jättää pujotusaukko kuminauhalle) ja sama juttu hihoihin.

   Poista
  7. Hei! Sain ohjeillasi mekon valmiiksi ja siitä tuli tosi kiva! Kiitos siis ohjeistasi! Seuraavaan mekkoon taidan laittaa hihaan vähän lisää pituutta. Ja itseasiassa tein trikoomekon jälkeen toisen vastaavan joustofroteesta, johon kavensin etu- ja takakappaletta vielä 3 cm lisää. Siitäkin tuli aivan riittävän leveä n. 90 cm pitkälle tytölleni. :)
   -Paula

   Poista
  8. Hieno juttu, hyvä jos minusta oli apua. Aika leveähän se tosiaan on, minäkin ajattelin seuraavaan kaventaa vielä lisää :)

   Poista
 4. Kiva nähdä tämä valmiina vaatteena. Näyttää hyvältä =) Itse arvoin tämän ja sen isomman kaavan välillä. Tyttö on kanssa vähän alle 90cm pitkä, mutta päädyin silti piirtämään sen kaavan joka alkaa 98cm. Siinä helman muoto miellytti enemmän. Vielä en ole kuitenkaan mekkoa leikannut ja meinasin kanssa kaventaa sitä reilusti siitä keskiedusta ja toteuttaa samalla lailla tuon kaula-aukon kokonaan kumpparilla.

  VastaaPoista
 5. Oikein ihastuttava mekko tuli ja tosi kiva on tuo kangas =)

  VastaaPoista
 6. Ihana singoalla. Itsekin just katselin tuota kaavaa että vois kokeilla muokkailla =) Toi pääntie näyttää kivalta vaikkei kaavassa ihan pyöreä olekaan, muokkasitko sitä?

  VastaaPoista
 7. Kiitos, pääntiehän on kulmikas, en muokannu sitä ollenkaan. Mutta kuminauhan kun laittaa niin se vetää sen noin pyöreämmäksi.

  VastaaPoista
 8. Onpas kiva mekko! Täytyykin perehtyä tuohon uusimpaan Ottobren-lehteen ja suunnitelle omalle typylle kanssa jotain vastaavaa...

  VastaaPoista
 9. Hmm.. näyttääpä tutulta, ja nimikin on sama. Taitaa olla meidän kaapissa tämä mekko nykyään :D Kirpparilta löysin. Ihana mekko! ei oo meidän neiti vielä pitänyt kun on vähän iso vielä hälle, mut eiköhän kesällä jo sovi :)

  VastaaPoista