lauantai 7. huhtikuuta 2012

Takki

Välillä vähän isompaa projektia, Takki Taskuilla nimittäin. Yhden takin olen aiemmin ommellut, tällaisia taskuja en ikinä. Eli haastetta riitti ja uutta tuli opittua (joo, myös kantapään eli ratkojan kautta).Olen tätä takkia ajatellen katsellut pidempään jo puuvilloja sillä silmällä, mutta sopivaa kangasta ei ole tullut vastaan. Sitten muistin, että meillähän olis nämä dinoverhot ja eikun leikkaamaan. 33 palasta pöydällä leikattuna hetken jo puhalsin ja mietin tulikohan nyt vähän liikaa haastetta, mutta niin ne palaset vaan alkoivat löytää paikkansa Tosimummon loistavaa takkiopastusta apuna käyttäen.
 

 
Toisessa hihassa on vetoketjutasku. Eihän neljävuotias paljon rahaa ja avaimia kuljettele mukanaan, mutta silloin harvoin kun niitä on, on vetoketju paikallaan.
 
 
Ja edessä sitten kaitaletaskut nepeillä:
 
 
Ja takaa näyttää tälle: 
 
Kangas: Dinokangas verhoista, vuorin fleece sekä resorit Kangastukusta
Kaava: Kurre-hupparista muokattu, Ottobre 4/2010
Samasta lehdestä löytyy myös kuvitetut ohjeet kaitaletaskujen tekoon.
Koko:122cm
Kaavamuutokset: Pituutta lisää 5cm
 
 
 
Olat olisi saaneet olla vähän kapeammat ja huppu isompi, mutta kauppa- ja kylästelytakiksihan tämä tulee, joten varsinaista tarvetta hupulle ei varmaan tule, eli ei se haitanne. Muuten takin koko on ihan hyvä.
Monessa kohtaa se Oman Käden Jälki näkyy, eikä tässä ammattilaisia ollakkaan, mutta kaiken kaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen takkiin. Ikävä kyllä pojasta ei voi sanoa samaa :-( Poikahan ei yhtään tykkää olla mannekiinina näissä kuvissa, joten pitää kysyä mielipidettä uudestaan sitten vielä myöhemmin kunhan kuvauskänkkäränkkä on laantunut...

2 kommenttia:

  1. Vautsi mikä takki ja tosi siististi tehty nuo kaitaletaskut! Ite oon yrittäny monasti saada just tollasia, mutta ilman ohjetta soveltaen tulee vähän erinäkösiä :D

    VastaaPoista
  2. Hurjan hyvän näköinen, eipä luulis ensimmäiseksi operaatioksi!

    VastaaPoista