maanantai 14. toukokuuta 2012

Äitienpäivä

Äitienpäivä alkoi meillä normaalia herkullisemmalla aamiaisella, joka oli katettu pöytään kun minut herätettiin. Kakun leipomisella en ole viitsinyt miestäni kiusata, kun tiedän ettei hän siitä hommasta niin välitä. Ja minähän leivon itse kyllä enemmän kuin mielelläni. Hoitukoon tämä kakutus nyt sitten näin kunnes lapset ovat tarpeeksi isoja selvitäkseen siitä itse.


Kinuski-vadelmakakkua Kinuskikissan ohjeilla. Minun suosikkini, kinuskitäyte, tällä kertaa vadelmien kanssa, sekä kinuskikuorrutus. Ja tämä oli kyllä niin herkkua, slurps :-p

No jos sitten niihin ompeluihin, äitini sai tällaisen kesäkassin:

Kangas: Ikeasta, vuori Löytö-Palasta
Kaava: Ottobre 3/2003

Sisällä kännykkätaskua ja vetoketjutaskua, kiinnityksenä magneettinappi (kierrätetty vanhasta laukusta).
En hahmottanut laukkua ja erityisesti miten nuo olkaimet tulee ennen kuin aloin kasaamaan sitä. En tajunnut että tuo vuorikangas tulee näkyviin tuonne olkaimen alapuoleksi. Jos olisin tajunnut sen, olisin valinnut toisenlaisen kankaan. Toisaalta, eipä se tuolta paljon näy kun laukku on olalla tai kädessä.
Tein orjallisesti ohjeen mukaan, niin kuin aina kun ommeltava on uutta minulle. Seuraavaan tajuan silitellä saumoja jo ulkokaaren ompelun jälkeen jne.
Ja tuo magneettinappi, joka on aivan reunassa, aiheutti sen, ettei viimeistä tikkausta päässyt ompelemaan normaalisti. Vaan hoksasimpa vaihtaa vetoketjupaininjalan ja sain tikattua tuonkin magneetin kohdan.


Lasten kanssa sitten tehtiin eväs-/kauppakassi mummolle.
Ei tullut ihan alkuperäisen suunnitelman mukainen. Tarkoitus oli tehdä tämä sillä tulostettavalla ja silitettävällä paperilla vaan eipäs se tarttunutkaan kankaaseen kunnolla. Ja poika oli jo piirtänyt niin hienot kuvat, jotka skannasimme koneelle. Meni sitten eka versio roskiin ja värivalikoima yksivärisissä puuvilloissa ei ollut kovin monipuolinen (minun kangaskaapillani siis) mutta tämä vaalean sinivihreä oli paras niistä. Kangastusseilla lapset (tai esikoinen pääasiassa) sitten piirsivät ja kirjoittivat.Silityksen tarpeessahan tämä(kin) kassi olisi =)
Ja nytpäs minulla onkin uusi silitysrauta (kovasti toivottu ja odotettu äitienpäivälahja)!!
Vielä en ole ehtinyt kokeilemaan, mutta varmasti paljon parempi kuin entinen, joka höyryn päälle laittaessa äänteli ssshhhssshhh.... PUF......ssshhsshhhsss...PUF ja aina tuon PUF-äänen kohdalla sylkäisi vähän vettä ulos. Höyryä ei juurikaan.
Nyt siis ruttujen pitäisi oieta! Ja ei, en mä edelleenkään mitään vaatteita ala enempiä silittelemään, sen minkä ompeluissa tarvitsee :D Tai eihän sitä tiedä kuinka tässä vielä innostuu silittämään kun on toimiva rautakin!
Sain myös uuden hihalaudan. Tyttö ratsasti edellisellä, eikä se tietenkään katkeamatta moista kestänyt =)


Kuulin muuten, että kuvien tila blogissa on rajallinen. Olin onnistunut täyttämään 40% tilasta tässä puolen vuoden aikana =) Nyt olen pienentänyt kuvien kokoa osaan vanhoista kuvista, hirveä urakka kun se ohjelma on niin hidas aukeamaan ja yksitellen pitää tehdä. Jatkossa tietenkin helpompaa kun pienennyksen tekee aina kun käsittelee kuvan. Pidemmän sivun leveys on nyt 600px. Vaihdoin myös isommaksi tämän postauksen kuvat, pitää testailla mikä olisi hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti