maanantai 28. toukokuuta 2012

Huppareita

Lapsille hupparit kesäksi. Paljon samanlaista, mutta silti erilaiset. Molemmissa ohutta collegea, vuoritus vain hupussa.
Miksi näitä kieroja kankaita sattuu nyt minulle useampia? Kankaan ja kaavojen asettelu vei melkein yhtä paljon aikaa kuin itse ompelu. Varsinkin pallokangas oli niin hankala, huoh... Kärsivällisyys loppui, hupun leikkauksessa annoin jo vähän periksi.Vaihtelun vuoksi kokeilin kenno-ompeleita taskuihin ja helmaan, kummassakin vähän erilainen ommel. Sen vaikeus oli helman sivusaumojen ylityksissä kun meinaa tulla lyhyempiä pistoja paksumman kohdan edessä. Vaatisi vähän harjoitusta, jotta saisi siistimmät saumanylitykset. Mutta taskujen kiinnitys onnistui hyvin, tuo vähän lisää ilmettä vaatteeseen tuollainen koristeommel.
Hidastahan tuommoinen eessuntaassun -ommel on surruutella, helmakäännettä tehdessä ehtii hyvin suunnitella vaikkapa viikon ruokalistan ;-)


Ihan ei mätsää tuo keltaisen sävy tähdissä ja raidoissa, mutta kun visio näistä oli jo niin vahva, en voinut enää alkaa miettimään muutakaan :-)


Kangas: Ixat, raitatrikoo Löytö-Pala
Kaava: Pistache Chocolate, Ottobre 4/2009
Koko: 116cm
Kaavamuutokset: Huppu muokattu kolmeosaiseksi


Kangas: Ixat, raitatrikoo Löytö-Pala
Kaava: Oma sovellus
Koko: 92cm

Uusimmassa Ottobressa olisi ollut vastaavanlainen hupparikaava kuin tämä neitin huppari, mutta vähemmällä piirtelyllä ja mittomisella pääsin kun muokkasin jo hyväksi todetuista kaavoista.

8 kommenttia:

 1. Upeat hupparit! Kivat koristeompeleet, täytyypi joskus itsekin kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hienot hupparit!! Ja kun se visio jostain on niin sitä ei käy muuttamaan. Onko noi taskujen ompeleet ompelukoneella vai? Löytyisköhän mun iänpäivän vanhasta ompelukoneesta jotain kivoja ompeleita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan tosiaan ompelukoneella on tehty nuo kenno-ompeleet :)

   Poista
 3. Ja tämä keltainen huppari housuineen on myös meillä! hauskaa, kun sattumalta tänne blogiisi löysin :D

  VastaaPoista