lauantai 28. heinäkuuta 2012

Nappitakki

Mikähän tämän vaatteen oikea nimi on, neuletakista ei voi puhua kun se ei ole neulottu, vaan ihan ommeltu trikoosta.

Halusin kokeilla hupparikaavaa itselleni ja tarve tällaiselle tuli kun lempparineuletakkini katosi mystisesti. Eikä neulomalla olisi tähän hätään valmista tullut :-)
 


Pieni tasku avaimia tms varten


Kangas: Ohutta trikoota Eurokankaan palalaarista, napit Oulun Ompelutalosta
Kaava: Saturday Chilling, Ottobre 5/2011
Kaavamuutokset: Pari senttiä pituutta lisää, huppu pois ja pääntien avarrus, vetskarin tilalle nappilista ja napit.

Tämä on kyllä hyvä kaava, takakappale tulee kahdesta osasta, jolloin istuu selästäkin hyvin. Uskallan siis tehdä taikametsästä itselleni hupparin tällä kaavalla.
Ei tullut mitään parasta työtäni tästä, mutta käyttöön tulee kuitenkin, ainakin tuohon pihalle, niin kuin olin suunnitellutkin.

Ja mikä parasta, taas tuli opittua uutta:


- Napinlävet kuuluisi kai laittaa pystypäin. Tämä tuli nyt opittua kantapään kautta kun mietin ja mietin miten päin ne tulisi ja sitten katsoin mallia yhdestä neuletakista jossa ne oli näin poikittain. Vaan nyt kun on isommat napit ja isommat napinlävet, niin napitpa vaeltaa tuolla lävissä niin että nappirivi näyttää kierolta (näkyy toisessa kuvassa hyvin).
-Taskunsuulle kunnolla tukikangasta. Laitoin kyllä tukikankaan, mutta en ilmeisesti tarpeeksi napakkaa kun taskunsuu näyttää jo sovittelun jälkeen lörpähtävän.

Sitten, Royal-tuotteelta tuli tilattua salainen paketti kun se kerran kohdalleni sattui niin eihän sitä voinut vastustaa! Ja olen kyllä tyytyväinen, kaikki kankaat sellaisia että varmasti pääsevät käyttöön.
Vasemmalla ylhäällä joukossa-puuvillaa, musta joustis, vihreä resori ja loput trikoota. Ihana harmaa taikametsä, jota olen miettinyt tilaisinko ja nytpä sitä tulikin tässä ja vieläpä ihan reilu pätkä :-)
Värit näyttää olevan kuvassa vähän hailakammat kuin livenä.


2 kommenttia:

  1. kiva kun jaoit huomiot nappitakista, kun mullakin olis tarkotus jossain vaiheessa jotain tän tapasta ommella.. Kivoja kankaita :)

    VastaaPoista