sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Joka Tyypille

Kyseinen kaavakirja on jo varmaan vuoden päivät huudellut hyllystä testaamaan kaavoja.
Nyt viimein siihen tuli oiva tilaisuus kun etsin miesten t-paita-kaavaa jotta saisin jotain itsetehtyä miehelle synttäreiksi.
Edellinen kokeilu fiasko oli jostain SK-lehdestä ja oli vääränlainen mittasuhteiltaan (juu vaikka mittailin leveydet ja pituudet ja kaikki, silti se ahdisti päällä ja nyt vasta kaavoja ja paitoja vertailtuani minulle selvisi miksi - olkapään ja kainalon väli oli liian pieni, se mitta oli kai jäänyt tarkistamatta :-) )


Aika rohkea värivalinta ;-) Mutta kuitenkin pieni piristys, silitettävä tähtikuvio hihaan ja nepparilista. Nepparilistaan samat varmistukset kuin lapsillekin, tikkaus alhaalle ja vähän matkaa listaa kiinni.
Kuvaaminenkin sujui vähän samaan tapaan kuin lapsilla: paitaan sotkettiin kakkua ennen kuvaa ja kuvassa vaate on rutussa =D


Kangas: Sampsukasta, silitettävä tähti Hanhelista.
Kaava: Joka tyypin kaavakirja II, miesten t-paita
Kaavamuutokset: Pituutta helmaan lisää viitisen senttiä (ja vähän vielä olisi saanut laittaa lisää!), hihat vähän lyhyemmät.

Kokeilin myös itselleni raglanhihaisen peruspaidan kaavaa. Oli hyvä kaava! Kurvit on kohdillaan, istuu hyvin päälle. Pääntie on tuollainen melkein ahdistava, mutta sitähän saa avarrettua seuraaviin.


Kangas: Sateenkaari-luomujerseytä Ikasyriltä
Kaava: Joka tyypin kaavakirja II, raglanpaita
Kaavamuutokset: Helmaan 7 cm pituutta lisää.

Syksyllä edessä olevan töihinpaluun takia näitä peruspitkähihaisia tulee varmaan tehtyä enemmänkin, ne on työtakin alla parhaita vaatteita.

Ja VOI ITKU! Edellisen postauksen mäyristunikan napit näyttävät tältä yhden pesun jälkeen:

Ja tietenkin mulla on näitä nappeja erivärisinä ja -kokoisina pussillinen odottamassa, vaan eipä niitä taida uskaltaa vaatteisiin enää laittaa :( Harmittaa.

8 kommenttia:

 1. Vau! Pitääkin kaivaa se oma joka tyypin kaavakirja kaapista. En ole itsekään tainnut kertaakaan tehdä sen kaavoilla mitään. Tuo raglanpaita näyttää kyllä tosi hyvältä!
  Voi itku tosiaan! Ihana tuo mäyristunika, ja todella hyvin sopivat napit siihen. Sun pitää löytää uudet samanlaiset napit siihen, jotka kestäis pesukoneen. Pesetkö muuten vaatteet nurinpäin? Se auttaa ainakin vähän värien, pinnan ja yksityiskohtien säilyttämisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, noita kaavoja kyllä kannattaa testata! Ja kyllä olen nurinpäin pessyt, 60 asteessa kylläkin, en sitten tiedä olisivatko kestäneet 40 asteen pesun paremmin. Niin, pitää tosiaan seuraavan kerran kun on nappikaupassa käyntiä, katsoa josko löytyisi yhtä kivat pesunkestävät napit tilalle =)

   Poista
 2. Minullakin on hyllyssä kaksi ko. kirjaa, siis ykkönen ja kakkonen. Taidanpa kaivaa ne esille tämän postauksen innoittamana. Kivat ompelukset!

  VastaaPoista
 3. Kivan näköisi paitoja :) Tosi harmi mitä kävi noille napeille :( Ne passasivat niin makeasti mäyrikseen.

  VastaaPoista
 4. Hienoja vaatteita olet ommellut! Hyvä kun muistutit, minultakin löytyy kyseisen kirjan ykkonen ja kakkonen. Vain yhdet housut olen niillä kaavoilla tehnyt, pitääkin tehdä pian jotain muutakin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! Nuo kaavat on kyllä sellaisia mitä kannattaa testata ja kun sen hyvän peruskaavan löytää, sen pohjalta on hyvä sitten kuositella muunkinlaisia vaatteita =)

  VastaaPoista
 6. Vautsi, tosi kivoja molemmat paidat! Ja noi napit, mulle kävi samalla tavalla :( Jos sulla on sellasia, missä myös alapuoli on värillinen, ni niistä ei lähe väri pesussa (tai ainakaan mulla) mutta noi missä on vaan etupuolella väri ja alapuoli on valkonen, ni niistä lähti mullaki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nuksu ja kiva kun vinkkasit noista napeista, katselenpa sellaisia siis seuraavalla kerralla =)

   Poista