keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Villapöksyt

Hyvää alkanutta vuotta!
Ja suuri ilo huomata saaneeni uusia lukijoita, tervetuloa!
Uuden vuoden lupauksia en yleensä sen kummemmin ole tehnyt, mutta nyt voisin luvata yrittää kovasti vajuttaa kangas- ja lankavarastojani ja olla ainakin alkuvuodesta tekemättä uusia hankintoja. Kunnes se vastustamaton kangas/lanka tulee vastaan :-)
Ja näistä pikkuneidin villapöksyistä lähtee tämä lupaus käyntiin.Viime talvena neuloin molemmille lapsille Purosta housut, tällaiset kuin Nurjat-blogissa oli, tällä erinomaisella ohjeella. Vaikka en vakuuttunut Puron kestävyydestä, päätin kuitenkin käyttää varastoon jääneet langat. Riittävyyttä epäilin, joten resorit toista lankaa. Resorit laitoin nyt ihan käytännön syistä, lahkeet sujahtaa kenkien sisään helpommin ja vyötäröltäkin helpompi pukea ilman sidottavia nyörejä.
Tuollaisen hyörivänpyörivänkiukuttelevan yksivuotiaan pukemisessa on omat haasteensa muutenkin.

Puikkokoon valitsin nyt vähän pienemmän, jotta saisin tiiviimmän lopputuloksen, toivoen että tämä auttaisi housujen kestävyydessä. Toisaalta, nämä housut on todennäköisesti käytössä vain tämän talven, kun eiväthän ne ensi talvena enää mahdu.
Lankaa oli jäljellä vain yhtä väriä, kahdelta eri kerältä raidoitin. Tässä vasta näkee kuinka monta eri väriä ja sävyä tuohon lankakerään mahtuu!
Nämä on kyllä nopea ja helppo tehdä, tulee pyörönä kokonaan ilman saumoja. Haarakiilan tein nyt vähän erilaisen ja leveämpänä.


Ohje: löytyy siis täältä
Lanka: Novita Puro, Luumupuu sekä Drops Merino Extra Fine, vaaleanpunainen (resorit)
Kulutus: 111g
Puikot: 4,5mm ja 4mm (resorit)
Koko: noin 90cm


Tuohon sivupalkkiin ilmestyy muuten nyt lanka- ja kangaskulutusseuranta, jännä nähdä paljonko menee vuoden aikana.

1 kommentti:

  1. Raitapöksyt ovat kyllä kivat. Oman kokemuksen mukaan tuo lanka kestää kyllä äärettömän huonosti. Toivottavasti pienet muutokset auttavat asiaa.

    VastaaPoista