lauantai 28. huhtikuuta 2012

Tunikoita minulle!

Kesävaatteita itselle! Olen ihan innoissani kun olen uskaltautunut ompelemaan myös itselleni enemmän :-)
Kävin penkomassa Löytö-Palassa ja mukaan lähti muutama ei-niin-perinteistä-minun-tyyliäni -kangas. Lähestyvä kesäkö se laittaa haluamaan enemmän värejä ja kuvioita, pois siltä mukavuusalueelta (=musta, harmaa, ruskea ja yksivärisenä mieluiten)?

Ensin hyväksi todetulla kaavalla (Violet Rose nro1 täällä)  tunika. Samoilla kaavan muokkauksilla kuin aiempikin versio. Tämä on kyllä kiva malli, tykkään!
Kangas: Löytö-Palasta
Kaava: Violet Rose, Ottobre 5/2011
Koko: 38
Kaavamuutokset: Takahelmasta rypytykset pois, etu- ja takahelmaa kavennettu ja pidennetty

Toinen tunika uutta kaavaa kokeillen. Reippaasti sai kavennella, malli olisi melkoinen teltta sellaisenaan. Tuon pääntien kanssa sai miettiä ihan tosissaan, en meinannut ymmärtää millään miten se tehdään. Olin jo neulannut yhtenä iltana sen, enkä onneksi ommellut vielä. Yöllä sitten yhtäkkiä tajusin! Eli joskus kannattaa se yön yli miettiminen. Ja se juju mitä en hoksannut, oli siinä että koko homma käännettiin oikealle kaitaleen kiinnittämisen jälkeen eikä siis tule pääntien nurjalle ollenkaan. Joskus ei vain sytytä :-)
Tämäkin ihan ok malli. Oikeat hihat olisi enemmän mieleeni ja takaosan rypytyksiä mietin myös jos vielä toisen tällä kaavalla teen. Kankaasta en vielä oikein, hmm.. tiedä onko tää ihan seepra vai ihan kiva, vaatii ainakin totuttelua :-)Kangas: Löytö-Palasta
Kaava: Beverley-tunika, Ottobre 2/2012
Kaavamuutokset: Pienin koko (34) ja siitä vielä pois etu- ja takahelmasta kummastakin 8cm leveydestä. Helmakappaleet leikattu "normaalisti" (ohjeessa poikittain)

4 kommenttia:

  1. Ihania tunikoita olet tehnyt! Ylin tunika on erityisesti mun mieleen :)

    VastaaPoista
  2. huh kylläpä voi mallilla ja mallilla olla eroa, ylempi on aivan mahtavan näköinen päälläsi! Hieno!

    VastaaPoista
  3. Tuon ylemmän tunikan ottaisin minäkin heti itselleni, aivan ihana!

    VastaaPoista