perjantai 25. tammikuuta 2013

Kun alkaa mennä pieleen...

Housujen ompelu pojalle ei ole niitä inspiroivimpia asioita, kun tiedossa on, ettei mene kauaa niin polvet on puhki =)
Jostain syystä minä tykkään sivusaumattomista housuista paljon. En ole niitä pojalle kuitenkaan tehnyt, kun olen kokenut taskuasian ongelmalliseksi; Miten tehdä taskut jotka ei näytä "irrallisilta". No vastaus tähän oli tämä Odakota-housumalli. Kiva idea tuo poikkisauma, johon taskut yhdistyvät oikein mukavasti ja plussaa tietysti myös siitä että nämä housut tulevat matalammasta kangaspalasta =D


Olin oikein huolellinen ja piirsin taskujen paikat lahkeisiin.
Taskujen kiinnitikkaus tuotti päänvaivaa kun yläreuna oli niin paksu ja kone vain jumitti yhteen kohtaan (yleensä tätä ei tapahdu minun koneella, mutta nyt jostain syystä niin kävi).
Purin tikkaukset useaan kertaan (niin monta kertaa että kangas alkoi jo kärsiä niin etten enää uskaltanut purkaa) ja lopulta oli tyydyttävä tähän, somasti kieroihin tikkauksiin :-/


Kun taskut oli saatu paikoilleen, huomasin että nehän on housujen TAKAPUOLELLA. Että se siitä huolellisesta taskun paikkojen piirtämisestä. Housut lensi sitten tilkkukoppaan.

Muutaman päivän rauhoituttuani kaivoin housun tekeleet uudestaan esille - taskuja ei kärsinyt purkaa joten päätin yrittää muokata yläosaa, takapuoli eteen ja toisinpäin. Jos eivät mahtuisi enää pojalle, niin menevät sitten kiertoon.
Tässä kohtaa vyötärö madaltui tietenkin niin että siihen tulisi sitten resori. Juu niin musta resori tietysti. Vaan kun mallasin resoria housuihin, huomasin että mustaksi kuvittelemani college olikin tummansininen. Vähän jo sävyeroa kyllä olin huomaavinani kun musta-valkoraitaterettä ompelin taskun reunaan.

Muka kiva idea oli laittaa myös solmimisnauhat raidallisesta kankaasta, miten sitä sitten ompelee nätisti, mustalla vai valkoisella langalla?! Eipä sitä kaikkea osaa ajatella näköjään etukäteen.


Mutta siinäpä ne nyt on valmiina ja ihan käyttökelpoiset housut kuitenkin.
Jos jotain hyvääkin sitten, niin tulen varmasti tästä lähtien tarkistamaan taskujen paikat moneen kertaan ennen ompelua =)


Kangas: Eurokankaan collegea
Kaava: Etäistä sukua Saimille (Ottobre 1/2009) ja taskut Odakota-housuista (Ottobre 1/2012)
Koko: 122cm


1 kommentti:

  1. He, näitä sattuu! :)
    Housut ovat kuitenkin kivannäköiset, vaiva palkittiin!

    VastaaPoista