perjantai 16. joulukuuta 2011

Pieniä tonttuja

Tonttuprojekti saatettu päätökseen!
Tyttömme kummitäti pyysi lapsiamme ja heidän serkkujaan tonttuilemaan jouluiseen lehtijuttuun. Viikko ennen h-hetkeä minulle tuli puvustuspyyntö, aika tiukalla aikataululla pitäisi saada viisi (!) tonttupukua kasaan. Tai viikko sinänsähän on pitkä aika, mutta kun olin laskenut tekeväni aika paljon muutakin :-)

Mutta tuumasta toimeen, kaavojahan ei tietenkään löytynyt mitään sinne päinkään käyttökelpoisia, joten ne piirsin itse. Materiaaleiksi hain Jyskistä halpoja fleecepeittoja. Fleecehän on oivallinen materiaali tällaisiin pikasurautuksiin, kun se ei purkaannu reunoista eikä siis vaadi huolittelua. Fleecen lämpökin oli vain plussaa, koska kuvaukset olivat ulkona.
Kaikki valkoiset reunat (kaulus, nappilista, helma, hihansuut) kaksinkerroin taitettua fleeceä, eli kaikki päärmeet ja kanttaukset jätin tarkoituksella pois, mahdollisimman helppotekoinen! Edessä Kam-nepit kiinnityksenä. Jämäpalat leikkelin kaulaliinoiksi.


Yhden päivän aikana (lue: lasten päiväuni- ja yöuniaikaan) sain kaavat piirrettyä ja yhden takin valmiiksi ja totesin, etten voi käyttää viittä päivää (yötä) takkien tekoon, joten otin saumurin kainaloon ja lähdin äitini luo tekemään. Äitini leikatessa kankaita ja silitellessä tukikankaita minä ompelin ja saimme näin yhden päivän aikana loput takit kasaan. Kiitos äiti avusta!
Paljon olisi vielä ollut ideoita, mutta aikataulusyistä tyydyin nyt näin yksinkertaistettuihin takkeihin.

Omille lapsille tein tonttupipot kun kangaskaapista sattui löytymään joulunpunaista velouria palanen. Idea tuli täältä Maitotyttö-blogista.

Kangas: Punainen velour Huvikankaasta, vuori ruskeaa interlockia kangastukusta, narut Jyskin fleecepeitosta, tupsut Novita Miami -lankaa
Kaava: pitemmän mallinen lörppäpipo (itse piirretty)

Tytöltä ei löytynyt mitään asuun sopivia housuja, joten tein paksummat, mustat perushousut. Nämä "kauppahousut" olivat muutenkin suunnitelmissani tehdä, tämä projekti vain vauhditti suunnitelmiani. Kaavaa yksinkertaistin niin että etulahje tulee yhdestä osasta ja takataskut jätin pois.
 
Kangas: Musta ulkoilukangas Eurokankaasta, omenanvihreä fleece Kangastukusta, välissä oleva vanu Eurokankaasta
Kaava: Ever Grey -housut (muokattuna), Ottobre 4/2011
Koko: 86/92cmKuvauspäivä oli lapsille elämys, he pääsivät rekiajelulle (Tervamäen perinnetila) ja kuusen hakuun ja vähän hypistelemään joulupakettejakin jo.Pienimmäinen oli väsyksissä ja halusi olla vain äitin tai isin sylissä, mutta muut lapset olivat innoissaan!

Lisää kuvia sekä video löytyy Kalevan sivuilta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti